Noćni pohod na Skitaču tradicionalni je pohod koji organiziraju već desetu godinu za redom Planinarsko društvo Skitaci pod nazivom „Pozdrav proljeću“ za svoje članove i drage goste.

Povod ovog događaja je dolazak proljeća, pa se svake godine organizira vikendom koji je kalendarski najbliže prvom danu proljeća. Ove godine pohod će se održati u petak, 17.03.2017. godine.

Okupljanje je u starom gradu Labina odakle je planiran polazak prema  Skitači u 20.15 sati. Dionica je duga 20 km koji se prijeđu za otprilike 4 sata hoda. Labinjani vole držati dobar tempo.

Staza nije zahtjevna i dobrim dijelom se kreće po visoravni bez većih uspona. Hoda se trasom Labinskog planinarskog puta ( LPP )  i Istarskog planinarskog puta  ( IPP) preko Gondolići, preko vrha Orlić (531 m), a nakon spuštanja sa Oštrog pored crkvice Svetog Mateja stiže se na Skitaču. Dolazak na Skitaču planiran je oko ponoći.

Za noćni pohod na Skitaču obavezno vam je potrebna čeona ili neka druga baterijska lampa iako se ugodno i sigurno možete kretati ukoliko je noć vedra pod mjesečinom. Kolona hodajućih krijesnica ne može vam pobjeći iz vidnog polja. Stoga ne postoji prijetnja da biste se mogli izgubiti.

Obzirom da je pohod od Labina do Skitače u jednom smjeru, potrebno je organizirati prijevoz od polazne točke do odredišta radi povratka.

Više informacije potražite na linku:

www.skitaci.com

Facebook komentari

komentara