Istina je, postoji nešto što se se zove Kanadska sramota, mada je to ujedno sramota cijelog čovječanstva, naime svi smo čuli za masovne pokolje tuljana u Kanadi, naravno onaj masovniji dio se odnosi na mladunčad staru oko 14 tjedana, pa i mlađu. Tko ubija bebe tuljana i zašto, kanadski ribari to prvenstveno čine radi zarade, jer bijelo krzno bebe tuljana ima veoma visoku vrijednost, da li je takav pokolj vrijedan zarađenih novaca? Svatko normalan kada čuje za statističke podatke o broju ubijenih tuljana će jasno i glasno zaključiti da je to krvavi novac i da nikakva zarada ne može opravdati toliku “količinu” ubijene mladunčadi.

Brojka ubijene mladunčadi godišnje iznosi nekoliko stotina tisuća, kanadska Vlada propisuje izlovnu kvotu, ali iako se ta kvota svake godine premašuje, odnosno krši se ionako nakaradan zakon, prekršioci ne dobivaju nikakve sankcije, a na opetovane upite Vladi Kanade, zašto ne zaustave to ogromno prekoračenje izlovnih kvota, kanadska Vlada onako naivno, kao da odgovara budalama kaže da se to dozvoljava jer bi u suprotnom mnoštvo obitelji ostalo bez izvora prihoda, licemjerje kakvog nema.
tuljani u kanadiKanada, bogata zemlja demokratskog zapada se usuđuje prodavati maglu svima nama, od 60-tih godina prošlog stoljeća, kada se je populacija tuljana smanjila za nekoliko milijuna i kada su uvidjeli da će se nastavkom te okrutne “tradicije” doći u situaciju kada će tuljani postati samo atrakcije u zoološkim vrtovima, oni nisu preko 50 godina našli alternativu za ribare koji ubijaju bebe tuljana s udarcima toljagama po glavi, da slučajno s mecima ne bi oštetili bijelo sjajno krzno beba tuljana, za život unutar tog krzna ih nije niti najmanje briga. Sumrak svega je da veliki dio tih beba tuljana biva oguljene kože na živo, jer udarac toljagama nije bio dovoljan da ih usmrti, već tek dovoljan da ih onesposobi od daljnjeg bijega, pa se nakon krvavog pira kanadskih ribara (nije mi jasno zašto se nazivaju ribarima) može pronaći cijelo mnoštvo bačenih malih tjelesa kako umiru u najvećoj agoniji.

Da, to je nešto što dozvoljava demokratska vlast Kanade, zanimljivo je što se sve ne čini kako bi se zadovoljile potrebe birača na svakim sljedećim izborima, to što će neke vrste tuljana nestati u potpunosti je nebitno ili manje bitno.

Tuljani koji su najviše na udaru toljaga iz ljudskih ruku su iz roda Pagophilus groenlandicus, nadajmo se da će takav pokolj prestati i da će svi oni koji se bore protiv takve agresije dobiti zadovoljštinu u povećanju broja tuljana, jer alternativa tome je još nekoliko izumrlih vrsta tuljana!

Treba napomenuti da Kanada nije jedina sramotna zemlja koja dozvoljava ubijanje tuljana, zasigurno je zemlja u kojoj se svake godine ubije najveći broj tuljana, a zemlje koje u znatno manjem broju pridonose konačnom istrebljenju nekih vrsta tuljana su Namibija, Danska (Grenland), Island, Norveška i Rusija.
tuljani bebePošto je ovaj problem postao ne samo problem Kanade, već globalni problem i stajalište u borbi protiv ovog okrutnog ophođenja prema našim morskim prijateljima tuljanima, posjetite stranicu Canada’s Shame i pročitajte što kažu neke od poznatih osoba među kojima su i neke od najmoćnijih osoba na svijetu, odnosno bivši predsjednik SAD-a, Barack Obama i predsjednik Rusije Vladimir Putin te mnoge druge poznate osobe iz javnog i političkog života za ovaj veliki problem koji s pravom nosi naziv kanadska sramota, jer ovakav pokolj se nije smio dogoditi niti jednom, a kamoli kontinuirano iz godine u godinu i to desetljećima!

Preuzeto: www.bloggers.media

Facebook komentari

komentara