Ima li sličnosti među nama? Trebala mi je sekunda kako bi samome sebi priznao da ima i to ne samo da smo slični, nego su razlike te koje su minimalne. Majmuni, toliko smo im slični da nas ta činjenica ponekada nasmije, oduševi, a ponekada uplaši. Majmun?

Znamo se podcjenjivački ponašati prema ljudima koji se u određenim stvarima razlikuju od većine, nametnuli smo svoja mjerila vrijednosti i inteligencije, s onima koji su mentalno ili fizički malo drugačiji i nazivati ih posprdno majmunima, što to govori o nama? Govori samo to kako smo napravili evolucijski korak unatrag, a možda i dva i zamijenili prave istinske vrijednosti dobivene od prirode za one manje bitne, za vrijednosti koje nam nameće marketing u svim svojim najnižim strastima. Prodali smo svoju dušu za trenutke materijalnog zadovoljstva.

Život nije prošlost, život nije niti budućnost, život je trenutak u kojemu ste upravo sada, mi ljudi izgleda to ne znamo ali majmuni znaju i zato žive svaki svoj trenutak na najbolji mogući način.

Kakvo god imao netko od nas mišljenje o majmunima, ja iskreno vjerujem kako je razlog naše fizičke sličnosti upravo i jedino zbog bliskost koju dijelimo kroz empatiju i ljubav.

Majmuni se igraju, istražuju, druže i vole, zato vas pozivam, pokušajte i vi biti majmun, barem ponekad, barem ovaj tren.

Facebook komentari

komentara