Dobrodošli u Hobbiton privlačna je tabla postavljena na ulazu u Alexander Farm. Hobitton na Novom Zelandu prvi put se proslavio kada su ga nastanili hobiti, vilenjaci, patuljci i orci. Bilo je to prilikom snimanja filma The Lord of the Rings.

Hobiton

Alexander Farm, nedaleko grada Matamata, u regiji Waikato, učinila se Peteru Jacksonu pogodnom lokacijom za snimanje filma Gospodari prstenova. Nakon toga Aleksander Farm poslužila je i za snimanje filmske trilogije po Tolkienovom romanu The Hobbit. U oblikovanje ambijenta ove farme ovaca za potrebe snimanja uloženo je mnogo truda i rada, pa su i pripadnici novozelandske vojske pomagali u tome.

hobbiton

Nakon završetka snimanja planirano je da se cijelo područje vrati u prvobitno stanje, ali Vlada Novog Zelanda prepoznala je u njemu turistički potencijal. Tako je ova filmska kulisa postala omiljena turistička atrakcija Novog Zelanda. Danas to područje izgleda identično kao i na filmu te neodoljivo privlači turiste sa svih strana svijeta. 

hobbiton

Hobbiton Movie Set atrakcija ima četrdesetak podzemnih hobbita odlično ukomponiranih u prirodni okoliš. Nakon obilaska Bilbovog doma, pored vrtova, preko mostića uz mlin stići ćete do Puba. Pub Zeleni zmaj poznat je po bezalkoholnom ginger pivu odličnog okusa.

hobbiton

Ovo živopisno mjesto odiše bajkovitošću u svakom detalju. Minijaturne podzemne kuće usred ambijenta fantastične netaknute prirode uvode vas u čudesan svijet mašte, a u njemu možete uživati kušajući lokalne proizvode i specijalitete.

Video: 

Izdvojena fotografija: twistedsifter.com

 

Facebook komentari

komentara