Zašto kupovati u Second Hand Shopu

Zašto kupovati u Second Hand Shopu? Odgovori na ovo pitanje mogli bi glasiti – iz praktičnih razloga, radi pristupačnih cijena i uštede novaca, podrške malim trgovcima ili jednostavno zbog principa. 

Uzmemo li u obzir koliko našeg vremena trošimo privređujući novac kako bismo si njime osigurali dostojan život, neizbježno ćemo prepoznati čitav niz nepotrebnih izdataka kojima se gotovo svakodnevno izlažemo kako bismo se uklopili u nametnuti profil potrošačkog društva. Osvrnemo li se usput na činjenicu koliko smo novaca potrošili na predmete koji će za vrlo kratko vrijeme biti potpuno neupotrebljivi i završiti na raznim deponijima otpada možda nas počne malo peći savjest.

Trošimo beskrajno mnogo životne energije i vremena da bismo zarađeni novac olako uložili u prikupljanje nepotrebnih predmeta, da bismo se nakon toga osjećali zatrpano i razmišljali kako se osloboditi suvišnih stvari. I tako se vrtimo u začaranom krugu. Kada toga postanemo svjesni možda ćemo više cijeniti svoje slobodno vrijeme, te konstruktivnije raspolagati sa svojim novcem. Današnje predmete proizvođač nije predvidio i dizajnirao da traju, te vrlo brzo postaju nefunkcionalni i neupotrebljivi. Istovremeno živimo u iluziji da nam gotovo stalno nešto nedostaje. No, to je samo iluzija jer ustvari posjedujemo puno više stvari nego što nam je doista potrebno.

Odjeća ima svoju svrhu i namjenu, pa se čini besmislenim na odjeću za kućanske poslove, vrtlarenje i rekreaciju trošiti astronomske iznose novaca. Jednako tako, ukoliko ste podložni modnim trendovima ili želite osvježiti omiljeni odjevni predmet nekom novom kombinacijom, dovoljno je u jednom od Second Hand trgovina potražiti za gotovo simboličan novčani iznos zgodan novi komad odjeće.

Odjeća

Vrtimo se u začaranom krugu akcijskih kupovina da bismo se zatim pokušali osloboditi suvišne odjeće i obuće iz pretrpanih ormara. Uz bezbroj kombinacija uvijek nam nešto nedostaje, a koristimo prosječno 30 % predmeta koje posjedujemo. I tome nema kraja. 

Najbolja je ona kupnja u kojoj za malo novca dobijete nešto funkcionalno, stoga ne čudi što su Second Hand trgovine sve popularnije. Osvijestimo li činjenicu da novac koji trošimo predstavlja naše nepovratno izgubljeno vrijeme i energiju, možda ćemo ipak malo mudrije raspolagati s novcem.

Facebook komentari

komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.