JULIANA TRAIL je nova kružna turističko-planinarska staza koja se proteže 267 kilometara Julijskim Alpama u Sloveniji. Ruta je  podijeljena u 16 etapa i vodi masivnim područjima kroz doline, šume i urbana područja uz rijeke Soču i Savu.

Polazište svake etape nalazi se na autobusnim i željezničkim postajama, što olakšava planiranje i realizaciju planinarenja Julianom u etapama. Na leđima nosiš sve što ti je potrebno, budiš se u jednostavnom smještaju i planinariš Julianom uklapajući se u prirodni okoliš koji te okružuje. Za cijelo putovanje potrebno je odvojiti oko dva tjedna.

Početak staze nalazi se kod slovensko- talijanske granice na Kranjskoj Gori, prati tok rijeke Save, uzdižući se na Karavanke s prekrasnim pogledom na najviši vrh Slovenije – Triglav i druge planinske vrhove Julijskih Alpi. Zatim prolazi Bledsko jezero, uspinje se na plato Pokljuka usred Triglavskog nacionalnog parka, te spušta do Bohinjskog jezera. Preko Bašakove grape do rijeke Soče i uzduž rijeke do Predela prolazi jednim dijelom na talijansku stranu i vraća se u Kranjsku Goru.

Juliana

Krug oko Julijskih Alpi i Triglavskog nacionalnog parka nalazi se na najboljim stazama koje povezuju ljude s prirodom, povijesnom tradicijom, različitim vrstama kulinarstva. Gotovo ina svakom dijelu ove atraktivne staze  planinari i izletnici su inspirirani predivnim pogledom na najviše vrhove Slovenije. 

Juliana trail neće nas odvesti na osvajanja atraktivnih vrhova već nas vodi na put osobnog izazova u pronalaženju vlastite uloge i povezanosti s prirodom kroz predivne planinske vizure Julijskih Alpi.

Juliana Trail osmišljena je kao cijelogodišnja izletničko-planinarska staza koja koristi logo – “Cilj je put.”

Juliana

Facebook komentari

komentara