Napravila je naša lijepa plava kugla po imenu Zemlja još jedan krug oko naše zvijezde po imenu Sunce, da, po tom famoznom gibanju našeg doma oko našeg izvora topline i svijetla odlučili smo mjeriti vrijeme.

Tako je, odlučili smo obilasku Zemlje oko Sunca dati ime Godina, Godina u pravilu ima 365 dana, a Dan je dobio svoj naziv tako što jedan Dan mjerimo računajući koliko našoj planeti treba kako bi se okrenula oko sebe same, odnosno oko svoje osi.

Kada ovako pogledamo, možemo zaključiti kako je to stanje spoj gibanja nebeskih tijela kroz prostor koji nas okružuje, a mi ljudi smo to otkrili i dali mu naziv Vrijeme.

I tako je Vrijeme odlučilo da će ono upravljati s našim životima, ne možemo ga kriviti za to, dali smo mu sve uvjete za to, pa smo tako zahvaljujući našim spoznajama i saznanjima svake Godine sve stariji.

Postavlja se pitanje da li bi isto tako starili da nismo od samog početka usmjereni na trajanje života koji je određen gibanjem materije kroz prostor, da li bi možda drugačije starili da nismo spoznali Vrijeme?

Tko zna? Cijeli život je igra koja nas nečemu uči, a ovaj tekst je samo mala buba u uho svima vama koji se opterećujete i određujete s godinama, nisu one bitne, one su izmišljene, bitno je samo kako vi živite vaš život.

Bez obzira na gornji tekst, neka je svima vama sretna i uspješna nova godina 2019, svaki od 365 okreta našeg planeta oko svoj osi neka vam bude pun sreće, ljubavi, zadovoljstva i novih pozitivnih spoznaja.

Facebook komentari

komentara