Nacionalni park Plitvička jezera nije potrebno posebno predstavljati. Ovo čudesno područje poznato je širom svijeta. Obilazak Plitvičkih jezera jedan je od spektakularnijih doživljaja koji si možete priuštiti.

Gornja jezera nastala su u dolomitu, a donja u vapnencu. Nepregledna jezera nižu se u terasama dok se slapovi, slapići i brzaci ruše iz jednoga u drugi. Nacionalni park Plitvička jezera zauzima površinu od 19200 hektara, a sastoji se od 16 većih, nebrojeno manjih jezera, te više od 40 slapova. Bogatstvo flore i faune je fascinantno, a smeđi medvjed je zaštitni znak šireg područja Plitvičkih jezera. 

Polazišta za obilazak su orijentirana na dva glavna ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera. Cijene ulaznica variraju u odnosu na sezonski period posjeta, a mogu se nabaviti jednodnevne i dvodnevne karte. Obilazak u jednom danu vam omogućuje da samo užurbano protrčite ovim nepreglednim područjem. No, ako ste se već zatekli ovdje pokušajte si priuštiti tradicionalni lokalni specijalitet – plitvičku štrudlu.

Više detaljnih informacija možete otkriti na službenim stranicama Nacionalnog parka Plitvička jezera:  np-plitvicka-jezera.hr

 

Facebook komentari

komentara