Sve je stvar osobnog izbora. Možete ga mrziti, sumorno utonuti u san nedjeljom uvečer u uvjerenju da je ponedjeljak najgori dan, probuditi se sumorni ponedjeljkom ujutro ne primjetivši kakvo je predivno jutro svanulo i zahvalni za još jedan nov i neponovljiv dan. Ionako za njega vežete sve negativne misli i uvjerenja. Idete nezadovoljni na posao, nervira vas jutarnja gužva, frustrirani vozači, nepažljivi pješaci, neplaćeni računi, redovi na šalterima, akcije po trgovačkim centrima. Možete odabrati kako ćete se odnositi prema njemu, ali on je samo još jedan dan u prolazu koji će iscuriti nepovratno u vašem nezadovoljstvu i samosažaljenju.

A ustvari, dan kao svaki drugi – dan u kojem vi odabirete vaša raspoloženja i kreirate svoju stvarnost. Dovoljno je da odlučite da vam ovaj ponedjeljak bude drugačiji. Odlučite se drugačije odnositi prema ovom danu, drugačiji zakoračiti u novo jutro, zahvalni i znatiželjni. Odaberite za sebe jedan drugačiji ponedjeljak, dan koji ste odabrali učiniti ljepši ljudima oko sebe, izmamiti osmjeh na nečije lice, biti ljubazni. Udjelite kompliment, propustite sudionika u prometu, zagrlite osobu, osjetite zahvalnost… budite tvrdoglavi u vašoj odluci i ne dozvolite nikome i ničemu da vam taj dan pokvari.

Ako ništa ne pomaže, promjenite mu ime, ne zovite ga više ponedjeljkom. Nadjenite mu neki vedar nadimak koji će vas oraspoložiti. Nije dan kriv što ga ne volite. Učinite da vam bude prihvatljiv, smislen i neponovljiv. Neka ostavi neponovljiv trag u vašim sjećanjima. Učinite nešto po čemu ćete ga pamtiti. Možete utkati u njega drage uspomene.

 

Vi oblikujete vašu stvarnost, vi ste kreator vaše sadašnjosti.

Facebook komentari

komentara