Prodao sam prijatelja, naslov koji ne zvuči lijepo ali će zasigurno privući vašu pažnju. Kakva treba biti životna situacija da bi čovjek prodao prijatelja, zasigurno jako teška.

Ovih dana na društvenim mrežama kruži video uradak s opisom situacija u kojima se je na počecima svoje karijere susretao poznati glumac Sylvester Stallone događaj je najviše usmjeren na priču u kojoj Sylvester Stallone  zbog očajne materijalne situacije prodaje svog psa za 25 dolara, a psa ne zovemo bez razloga najboljim čovjekovim prijateljom, da, Sylvester Stallone je u teškoj životnoj situaciji prodao svog prijatelja psa.

Istina, glumac je nakon što je prodao scenarij za film Rocky dobio 35000 dolara i uvjetovao glavnu ulogu u filmu. Sve ostalo u karijeri poznatog glumca je povijest.

Ono što je mnoge dirnulo je prva stvar koju je Stallone nakon primitka novaca napravio, otišao je čekati čovjeka kojemu je prodao svog psa, čekao ga je par dana ispred trgovine gdje mu je prodao psa i dočekao, čovjek mu ga nije želio prodati za neku simboličnu cijenu, prodao mu ga je za 15000 dolara vidjevši koliko je jaka njegova želja za prijateljom kojeg je izdao u teškoj životnoj situaciji.

Sylvester Stallone je otkupio svog prijatelja po mnogostruko većoj cijeni od one koju je dobio za njega. Činjenica koju možemo spoznati iz Stalloneovog djela je njegovo veliko kajanje učinjenim u očajnoj situaciji.

prodao sam prijateljaDa li svi mi griješimo kada olako gledamo na prijatelje i prijateljstva, da li ih zanemarujemo zbog životnih okolnosti, zasigurno, koliko je vaših najboljih prijatelja iz djetinjstva danas samo lice koje vas podsjeća na djetinjstvo i ništa više od toga. Koliko nas život oblikuje u neke druge ljude, ljude koji su se prilagodili i svakodnevno se prilagođavaju novonastalim životnim okolnostima pritom s vremenom malo po malo brišući prijateljstva, prijateljstva koja nisu hranjena, prijateljstva koja je život odnio daleko, daleko od srca, prijateljstva koja se više ne mogu kupiti, prijateljstva koja su prodana, izgubljena i zaboravljena.

Neka vam prijatelj uvijek bude prijatelj, prijateljstvo je jedan od najvećih darova koje ćete dobiti u životu, čuvajte taj dar i podijelite ga s drugima, bili ti prijatelji ljudi ili životinje.

Facebook komentari

komentara