Kada se razlije paleta boja po livadama i travnjacima, kada ptičice postanu raspjevane, leptiri razigrano plešu usred intenzivnog zelenila pod još intenzivnijim plavetnilom neba stvori se dojam kao da se budite na nekom drugom planetu punom života, veselih i ugodnih boja, da to je proljeće došlo i mami vas van, isto kao što mami sva druga bića iz životinjskog carstva.

Istina, ne treba daleko otići kako biste doživjeli proljeće u svoj njegovoj snazi, dovoljno je posjetiti gradske parkove, istina, gradski parkovi su malo sterilni ali pjev ptica u većoj mjeri razbija sterilnost, odvesti se na periferiju grada je pun pogodak i evo proljetnih radosti u punoj snazi, glasno vrišti proljeće “pogledaj me kako sam lijepo”, a i sami si vjerojatno podsvjesno postavljate pitanje pa tko može odoljeti mirisima i bojama koje su svugdje oko vas.

Zato valja u prirodu otići, nahraniti dušu i tijelo, udahnuti proljetni zrak, ogrijati lice, pomirisati proljetni cvijet i sretan koračati mirisnom zemljom.

Ali kakvo bi proljeće bilo kada cvijeća ne bi imalo, probuđena nakon zimskog sna priroda nudi cijelu svoju raskoš, a mi vam samo jedan mali dio proljetne ljepote donosimo u fotogaleriji.

 

Facebook komentari

komentara