Za ljubitelje brdskog biciklizma dobra je vijest da je prije samo desetak dana svečano otvorena Prva Downhill i Enduro staza Bike Parka Tršće “Rudnik 1056”. Time je Čabarsko-prezidski kraj značajno obogatio svoju turističku ponudu.

Bike park Tršće

Bike Park Tršće prvi je bike park u Hrvatskoj pozicioniran na odličnoj lokaciji  šumovitog planinskog područja Rudnika. Projekt je zamišljen sa nekoliko staza u budućnosti, a Downhill i Enduro staza “Rudnik 1056” prva je realizirana zahvaljujući nekadašnjem višestrukom prvaku i reprezentativcu Hrvatske u Downhill i Enduro utrkama Ninu Ružička.

Bike park Tršće

Nino Ružička uspješno je realizirao ovaj svoj projekt uz podršku direktora Turističke zajednice Grada Čabra Željka Loknara i cijele zajednice sa ciljem popularizacije brdskog biciklizma i promocije svoga zavičaja. 

Bike park Tršće

Staza se spušta sa šumovitog brda Rudnika sa devet metara dugom startnom rampom, a cilj joj je ispod bivšeg skijališta kod restorana Brvnare. Zahtjevniji dijelovi staze mogu se alternativno izbjeći, što je čini prikladnom i za rekreativne vozače. 

Bike Park Tršće

Ova atraktivna i uzbudljiva staza, duga oko 1500 metara, puna je skokova, zavoja i kosina. Na brzinskom dijelu staze može se dostići brzina od 70 kilometara na sat.

Bike Park Tršće

Prvi hrvatski Bike Park Tršće nalazi se na odličnoj lokaciji i lako je dostupan iz svih dijelova regije. Bilo da dolazite iz smjera Delnica ili preko Mrzle Vodice od Rijeke ulazite u područje bogato šumama Nacionalnog parka Risnjak koji se skladno stopio sa čabarskim krajem. Cestom koja vodi kroz Gerovo i Mali Lug stići ćete u Tršće. 

Bike Park Tršće

U Tršću se lijevo odvaja cesta koja vas pored Planinarske kuće Frbežari vodi u podnožje brda Rudnik i stigli ste do odredišta.


Autor fotografija: Branko Lautar

 

Facebook komentari

komentara