Zlatni rt – Punta Corrente ima status zaštićene park šume još 1948. godine te predstavlja najstariji zaštićeni prirodni objekt u Istri visoke botaničke i estetske vrijednosti. Na ovom jedinstvenom mjestu zahvaljujući grofu Hutterotu i njegovim ambicioznim planovima obitavaju himalajski cedrovi, eukaliptusi, alepski i brucijski bor uz aleje čempresa i pinija, te makija hrasta crnike i mediteranskog bilja. Ovo ogromno područje zatvoreno je za motorna vozila s obiljem pješačkih i biciklističkih staza. Zanimljivo je da svugdje susrećete ljude kako cirkuliraju, ali nigdje nema gužve. 

Zlatni rt je idealno mjesto za boravak u prirodi i aktivan odmor. Zlatni rt predstavlja ovozemaljski raj koji uspješno udovoljava najrazličitijim profilima posjetitelja, te njihovim osobnim afinitetima, potrebama i željama.  Dok se obalom izmjenjuju stjenovite plaže i šljunčane uvale pogodne za djecu, stari kamenolom uređen je u atraktivno penjalište.

Ukoliko ste željni mira i tišine Zlatni rt će vam pružiti idilično utočište u ugodno uređenoj zelenoj oazi s pogledom na rovinjsko otočje. Ukoliko ste druželjubivi i skloni aktivnom odmoru na Zlatnom rtu ćete također pronaći obilje beach barova, te zanimljivih sadržaja, kako za djecu tako i za odrasle. Prostor omogućuje ugodan odmor pripadnicima svih dobnih skupina.  Uostalom, uvjerite se sami.

 

Facebook komentari

komentara