U wakeboardingu uživaju rekreativci svih uzrasta i različitih razina znanja i spretnosti dok su profesionalci wakeboardinga u pravilu mlađe dobne skupine između 15-35 godina starosti. Ovaj adrenalinski sport predstavlja način života s kojim se pojedinci, kao i u drugim ekstremnim sportovima identificiraju neprestano pomiču njegove granice i promiču njegove vrijednosti.

Svatko tko je bio u prilici gledati wakeboarding profesionalca na djelu svjedočio je njegovoj iznimnoj atraktivnosti koja oduševljava svojim figurama kako na vodi, tako i u zraku. Tko nema hrabrosti i afiniteta upustiti se u ovu avanturu uvijek može uživati u spektakularnim vratolomijama razigranih rekreativaca ovog adrenalinskog sporta. 

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća čovjek s velikim iskustvom u skijanju na vodi, Herb O’Brien osmislio je wakeboard kakav danas poznajemo. Naknadno je na wakeboard dodao i vezove što je rezultiralo jednostavnijim startom iz vode i puno lakšom kontrolom wakeboarda tijekom vožnje, što je rezultiralo nastankom novog sporta – wakeboardinga.  Kako to obično biva, wakeboarding postaje veoma omiljeni sport na zapadu te se njime počinju baviti sve dobne skupine. Danas je wakeboarding zaživio i kod nas.

U wakeboardingu postoje dvije glavne organizacije koje pod sobom okupljaju sve profesionalne Wakeboarding sportaše WWA (World Wakeboard Association), te IWSF (International Waterski Federation).

Wake Park Pomer – Medulin smješten na lokaciji popularne Šćuze već godinama okuplja ljubitelje i animira rekreativce ove atraktivne zabave na vodi. I nije jedini takav u Hrvatskoj. Wakeboarding liftovi već nekoliko godina nalaze na otocima Pag i Krk, u Poreču i na Jarunu u Zagrebu.

Kako je to izgledalo tijekom proteklog vikenda na Wake UP vol.2 Festivalu vodenih sportova možete pogledati u našoj fotogaleriji kojom prenosimo samo mali djelić atmosfere iz Wake parka Pomer na Šćuzi. 

Facebook komentari

komentara