Istina, životinjska prijateljstva su iskrena i nepatvorena, zato je fotogalerija koja slijedi nakon ovog kratkog uvodnog teksta pravi pokazatelj koliko su životinje spremne na prihvaćanje drugoga i drugačijega, pronalazeći u drugoj životinji ono najbolje, bez osuđivanja “mana i nedostataka”, bez nacionalizma i rasizma, gledajući u svom prijatelju, istinskog i pravog prijatelja, pravo društvo, zadivljujuće za svakoga, ali i za skeptike koji sumnjaju u životinjsku empatiju!

Jedino što je bitno u međusobnom kontaktu i zajedničkom druženju je zadovoljstvo koje pružaju jedni drugima. Primjer kakav nam daju životinje je stvarno stanje koje bi i mi ljudi trebali primijeniti u odnosu jednih prema drugim, ali isto tako i prema životinjama, bile te životinje kućni ljubimci ili životinje u prirodi.

Ipak treba napomenuti da su se životinje u našoj fotogaleriji našle u ovakvoj situaciji isključivo zahvaljujući čovjeku, ono što je nespojivo u divljini, stvorilo je prijateljstvo u zarobljeništvu kao zamjena za prijateljstva među svojom vrstom.

Unatoč takvom realnom pogledu, moramo ustvrditi kako je prijateljstvo na fotografijama koje slijede puno više nego samo lijepo i simpatično!

Stoga se prepustite užitku gledanja ovih iznimnih i istinskih prijatelja.

Facebook komentari

komentara