Home Ludens media Samo oni znaju kako se zovu

Samo oni znaju kako se zovu

1.255 -
sentinel

Postoji jedan mali narod, na malenom otoku, taj narod ne poznaje civilizaciju i tehnologiju, oni love ribu s mrežama i skupljaju plodove prirode, ne poznaju metale, alate izrađuju od kamena, oni su odlučili ostati u kamenom dobu, taj mali narod na malenom otoku mi nazivamo Sentinelci, odnosno tako ga nazivaju znanstvenici, kako se točno zovu znaju samo oni i to nikome nisu kazali.

Taj mali narod, odnosno pleme je toliko misteriozno da se ne može utvrditi točan broj pripadnika plemena, pretpostavke idu od 39 pa do 500 pripadnika plemena i rezultat su prikrivenog promatranja, Sentinelci na svoj otok koji se nalazi u Bengalskom zaljevu (Indijski ocean) ne puštaju nikoga, svaku pridošlicu gađaju kamenjem, kopljima i strijelama.

Otok Sjeverni Sentinel je pod administracijskom upravom Indije i pretpostavka je da je otok sa članovima plemena naseljen oko 60000 godina, ali praktičnu vlast na otoku ima samo narod Sentinela, vidjevši kako postupaju s pridošlicama, indijske vlasti su odlučile dozvoliti samo udaljeno promatranje znanstvenicima, svima drugima je pristup strogo zabranjen.

Pitanje koje si možemo postaviti je, da li su Sentinelci toliko evolucijski napredovali da su donijeli pravilnu odluku i odlučili ostati u granicama svog otoka na koji nikome ne dozvoljavaju pristup?

Organizacija Survival International je poručila da bi svaki eventualni kontakt i komunikacija sa članovima plemena mogla pogubno djelovati na njih, naime postoji cijelo mnoštvo bolesti na koje članovi plemena u svojoj izolaciji nisu uspjeli razviti imunitet.

Dakle, pustimo Sentinelce da žive svoj život u svom malenom raju, daleko od užurbanosti, tehnologije i stresa civilizacije i neka takvo stanje bude zauvijek.

Na karti možete vidjeti točnu lokaciju Sentinela, a kao što piše u tekstu, nemojte niti pokušavati otići ugroziti taj komadić raja na našem planetu, previše je dragocjen!

Facebook komentari

komentara