Ako vam se posreći, ostat ćete sami. Potpuno sami, bez ikoga oko sebe kako biste pronašli oslonac u zemlji i sebi samima.

Ako vam se posreći u pravom trenutku, život će vas udariti i slomiti poput oraha kako bi ogolio vašu jezgru.

Ako vam se posreći u pravo vrijeme, bit ćete povrijeđeni do boli, neizdržive do umiranja, kako biste se preporodili iznutra.

Ako vam se posreći, plakat ćete i te suze nećete moći zadržati, kroz njih će doći oslobođenje i pravi život.

Ako vam se posreći, postat ćete ranjivi na druge ljude i tu ranjivost nećete noći sakriti. Ona će vam pomoći da shvatite koji ljudi su uz vas, a koji nisu.

Ako vam se posreći, nećete dobiti odgovore na vaša pitanja, kako biste ih sami spoznali.

Ako vam se posreći, razočarat ćete se u ljude, ideje, učitelje i autoritete. Nakon tog preživljenog iskustva raspoznati ćete stvarni svijet.

Ako vam se posreći u pravo vrijeme, nećete imati nikog od koga bi tražili savjet kako biste pronašli svoj unutarnji kompas.

Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, bit će vam neizdrživo, toliko da ćete morati napraviti nešto s tim, ili ćete se jednostavno opustiti i dopustiti svijetu da učini nešto s vama.

Ako vam se posreći, izgubit ćete, biti obmanjivani, iznevjereni i skoro uništeni. To će utisnuti na vaše lice bore mudrosti, a iskustvo će vam ostati za cijeli život.

Ako vam se posreći, nećete imati novaca, prisiljeni da ostanete u odnosima s ljudima s kojima ste ranije mogli biti jedino ukoliko ste imali novac.

Ako vam se posreći, steći ćete mnogo novca i osjetiti dubinu očaja kad otkrijete obmanu da sreća ne ovisi o novcu.

Ako vam se posreći, neće vas svi moći voljeti. Prilagodit ćete unutarnji sustav vrijednosti i odustati od želje da se svima svidite.

Ako vam se posreći, netko blizak okrenuti će se od vas kako biste spoznali cijenu trenutne sreće.

Ako vam se posreći, suočit ćete se s voljenima, naići ćete na dvije istine, svoju i tuđu. Osjetit ćete prostor između vaših svemira koji se jedva dodiruju.

Ako vam se posreći, da sve to podnesete i pronađete način da se transformirate doživjet ćete kako iz boli izrasta ljepota, iz ljutnje spokoj, iz straha stvaralaštvo, kako se krivnja i sram oblikuju u radost i nadahnuće, a ožiljci postaju obzori.

Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme …

Aglaja Datešidze: “Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme”

 

Facebook komentari

komentara