Istina, baby boom dupina u cresko-lošinjskom akvatoriju  je iznenadio mnoge, naročito ekipu iz Blue World Institute. Naime u samo 2 dana opaženo je 10 novorođenih mladunaca dobrog dupina!

Znajuči kako su dobri dupini ugroženi u Jadranskom moru ovo je zasigurno vijest koja raduje sve zaljubljenike u živi svijet našeg planeta. Naime spoznaja kako je u populaciji dobrih dupina koja obitava u Kvarnerskom zaljevu broj pripadnika u samo dva dana narastao za deset jedinki, čini ovu radosnu vijest pravom senzacijom.

Prenosimo što kažu istraživači iz Blue World Institute:

Dragi prijatelji donosimo vam radosne vijesti! Ovoga tjedna naš je istraživački tim opazio skupinu od čak 49 dupina, među kojima je bilo i 9 novorođenih mladunaca.

Ono najljepše je što je njih pet nespretno plivalo uz ženke koje su postale majke po prvi put! Nadamo se da će biti uspješne u podizanju svojih prvorođenaca, ali to nije sve! U istoj skupini opazili su i ženku Bully kako pliva sama, međutim već sljedeći dan, uz Bully je plivala i mala perajica, najmanji dupin kojeg smo ikada vidjeli, star samo 1 dan!

U nastavku možete pogledati fotogaleriju.

Izvor: Blue World Institute

Facebook komentari

komentara