Društveno poduzeće Punkt – jedinstveno u Istarskoj županiji kao takvo, ovih dana započinje sa svojim radom. Ovom edukativno-rehabilitacijskom projektu cilj je poticanje društvenih promijena, jer Punkt će zapošljavati isključivo osobe sa invaliditetom i druge teško zapošljive osobe. Nuditi će usluge ugostiteljstva i poljoprivrede, a ideje i planovi za budućnost su im neiscrpni.

Radno vrijeme je svaki dan, osim nedjeljom, od 8.00 – 17.00 sati. Za zainteresirane sugrađane radit će jela po narudžbi, a naručivanje će biti omogućeno telefonom i putem interneta. U ponudi je mesni i vegetarijanski meni, salate, dnevne juhe i variva. 

Možete objedovati u ugodnom ambijentu njihovog prostora ili naručiti dostavu. Usluga dostave biti će besplatna. U planu imaju i uslugu cateringa, te kuhanje za starije sugrađane jer u Puli već postoji potreba za tim. Cijena obroka će se kretati između 25,00-35,00 kuna.

Svoj rad započinju sa ukupno osam osoba, od kojih su dvije osobe s intelektualnim teškoćama, dok će jedna osoba s tjelesnim teškoćama biti zadužena za dostavu uz voditelja koji je profesionalni kuhar. Dvije osobe s intelektualnim teškoćama biti će zaposlene na području poljoprivrede uz stručno vodstvo inženjera agronomije.

Iza ovog jedinstvenog projekta stoji Danijela Kasumović-Maružin, po struci je defektolog – edukacijski rehabilitator s radnim mjestom u Školi za odgoj i obrazovanje, zadužena za predmet tehnologije poljoprivrede i ugostiteljstva.

Ugostiteljska ponuda koja se sastoji od toplih marendi, cateringa i “ručak za kući” uz besplatnu dostavu, samo je dio njihovog projekta. Od poljoprivrednih usluga nuditi će pomoć pri uređenju okućnica i okoliša za privatne i poslovne korisnike, te ispomoć u sezonskim poslovima pri branju maslina i grožđa. Planiraju podići svoje nasade lješnjaka, smilja i maslina, kao i proizvodnju meda.

Plan im je povezati se s lokalnim proizvođačima i pripremati namirnice iz eko uzgoja kako bi imali kvalitetne obroke po pristupačnim cijenama. Od lokalnih proizvođača već imaju podršku od Demian vina.

Danijela Kasumović-Maružin očekuje financijsku podršku Zavoda za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju za zapošljavanje teško zapošljivih osoba što bi omogućilo konkurentnije i pristupačnije cijene obroka. 

Punkt planira uskoro ažurirati svoju web-stranicu gdje će ljudi moći svakodnevno vidjeti što je u ponudi, te zahvaljujući objavama menija na tjednoj bazi unaprijed mogu odabrati i planirati svoje obroke iz te ponude za više dana.

Društveno poduzeće Punkt ima sjedište na adresi Marsovo polje 12 (stadion Aldo Drosina) u Puli. Danas su svečano otvorili svoja vrata i poželjeli svima dobrodošlicu.

Zainteresirani za usluge ovog jedinstvenog društvenog poduzeća mogu nazvati na broj telefona 095/242-5551, 052/670-217 ili putem meilova punkt.pula@gmail.com i danijela.kmaruzin@gmail.com.

Želimo im puno uspjeha  i osobnog zadovoljstva u njihovom budućem radu!

 

Facebook komentari

komentara