Dvorac Hohenurach smjestio se iznad Bad Uracha, nedaleko poznatog atraktivnog slapa Uracher Wasserfal u području Švapske Jure (Schwäbische Alb). Ruševine ovog ogromnog dvorca uzdižu se na prirodnoj stijeni s koje se pruža doista fantastičan pogled.

Dvorac Hohenurach prvi put je dokumentiran 1235. godine. Grof Ludwig I iz Württemberga modernizirao je dvorac 1427. godine, te na njegovim temeljima izgradio novi dvorac. Nakon što je dvorac snažno uništen Schmalkaldijskim ratom 1547. godine, vojvoda Christoph od Württemberga ponovno je obnovio dvorac 1551. godine. Od 16. stoljeća dvorac je služio i kao državni zatvor. Tamo je bio zatvoren tübingenski profesor Nicodemus Frischlin (1547.-1590.godine).

Vojni objekt poput uporišta Hohenurach također je bila stalna prijetnja građanima obližnjeg grada. Međutim, vojvoda Carl Eugen iz Württemberga odlučio je 1765. godine premjestiti svoje vojnike u grad i srušiti tvrđavu Hohenurach. Od kompleksa dvorca, jednog od najvećih, najmasovnijih i najznačajnijih u južnoj Njemačkoj, ostala je samo ogromna ruševina.

Ruševine dvorca dostupne su posjetiteljima, a do njih vode planinarske staze od kojih su neke pogodne i za biciklističke ture. S ruševina Dvorca Hohenurach pruža se fantastičan pogled pa ne čudi da predstavlja omiljeno odredište izletnicima i gotovo obaveznu točku planinarima na njihovim planinarskim pohodima ovim područjem iznimne ljepote.

Uostalom, uživajte u fotogaleriji koju smo pripremili za vas…

Facebook komentari

komentara