Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat uskoro kreće u  svom 18.-tom izdanju (od 20. – 23.07.). Program festivala sastoji se od domaćih i inozemnih produkcija suvremenog plesa, fizičkog teatra, mimike, cirkusarije, uličnog teatra te edukativnih seminara i radionica. Kvalitetu programa svake godine iznova potvrđuju dolasci sve brojnije publike. 

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat međunarodni je festival koji se održava svakog srpnja u istarskom gradiću Svetvinčentu. Od osnutka 2000. godine vrlo brzo se nametnuo kao jedno od najzanimljivijih i najatraktivnijih ljetnih događanja u regiji te je danas već tradicionalno okupljalište brojnih umjetnika, stručnjaka, kritičara i odane publike iz Hrvatske i inozemstva.

Posebnost Festivala najviše se prepoznaje u jedinstvenim lokacijama na kojima se program održava. Ovaj mirni gradić na poseban način zaživi kada se svjetla pozornice smjeste na prekrasan renesansni trg, unutar kaštela Grimani, renesansne lože te u dvorani Mediteranskog plesnog centra koji i tijekom godine okuplja hrvatske i inozemne umjetnike na umjetničkim rezidencijama. Kvalitetu programa svake godine iznova potvrđuju dolasci sve brojnije publike. 

Važnost ovog Festivala potvrđuje činjenica da ga je Ministarstvo kulture RH 2006. godine predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za „Council of Europe Cultural Events“, a 2009. godine strukovna Udruga plesnih umjetnika Hrvatske uručila je Festivalu godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti.

Raspored i više detalja potražite na linku Predstave i događanja 

Facebook komentari

komentara