Mosca Bonsai izrađuje unikatne predmete od prerađena maslinova drva, starog više od 40 godina. Obrada maslinovog drveta iziskuje značajan trud obzirom na njegovu tvrdoću i gustoću, a brušenje je zahtjevno zbog njegovih svinutih vlakana. Neograničena inspiracija, maštovitost i kreativnost kroz vrijedne ruke mladih umjetnika oblikuje unikatne naušnice, privjeske, lulice, plugove, prstenje, te razne suvenire. 

Predstavljamo vam rukotvorine Mosca Bonsai,  koje možete potražiti među izlagačima Istra mix Sajma istarskih gurmanskih proizvoda i suvenira u Ližnjanu svakog četvrtka od 13.07. – 24.08. 2017. od 20.00-23.00 sati.

Mosca Bonsai svoje će unikatne proizvode predstaviti i na ovogodišnjem Seasplash festivalu, koji će se održavati od 20.-23.07.2017. godine na već poznatoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Cristo, nadomak Pule. Seasplash festival se danas smatra neizostavnim dijelom kulturnog identiteta i turističke ponude grada Pule. 

 

Maslina ( Olea Europea ) je mitsko drvo koje su po predaji najstarijih civilizacija stvarali bogovi. U Kršćanstvu maslina predstavlja simbol božje providnosti i brige za ljude. Muškarce koji su uzgajali dragocjenu maslinu Mojsije je oslobađao ratovanja. Maslinovo drvo izuzetno je kvalitetno i cijenjeno. Stablo masline raste nepravilno, kvrgavo i razgranato. Zbog čvrstoće i otpornosti maslina je simbol snage, ali također predstavlja simbol odanosti i vjernosti. 

Tijekom posjeta Istra mix Sajmu u Ližnjanu naišli smo na grupu turista iz Njemačke  koji su iskreno bili oduševljeni ovim malim sajmom. Primijetili smo kako u rukama drže brendirane boce s maslinovim uljem od proizvođača iz Istre te učestalo ponavljaju kako žele kupiti domaće istrisches olivenöl kako bi mogli usporediti kvalitetu, naravno da je na štandovima bilo i “nebrendiranog” maslinovog ulja. Vjerujemo da su se uvjerili kako su  sve varijante maslinovog ulja u Istri vrhunske kvalitete. A mi smo samo mogli ustvrditi kako su ovakvi mali lokalni sajmovi tijekom turističke sezone idealna prilika za promociju proizvoda i usluga  domaćih proizvođača.

Facebook komentari

komentara