Iz središta Tršća odvaja se Ulica Ivana Gorana Kovačića koja vodi u zaselak Frbežari, smješten ispod brda Rudnik. Ugodan pitomi krajolik skladno uronjen duboko u nenarušeni prirodni ambijent bogat gustim šumama i livadskim proplancima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Na ovom mjestu čovjek je izbalansiran sa prirodom.

Ovdje se nalazi Planinarska kuća “Frbežari” kojom upravlja već dugi niz godina Planinarsko društvo “Kamenjak” iz Rijeke. Tamo su planinari uvijek dobrodošli, uz domaćine koji poput brižnih roditelja brinu o svojim gostima. Planinarska kuća “Frbežari” odlično je polazište za ugodne šetnje, kombinirane izlete, rekreaciju i sport, kao i znatiželjna istraživanja okolnog područja, samozatajno duboko uvučenog u krajnji sjever Gorskog kotara. Samo se prepustite mašti i domaćinima koji će vam otkriti pregršt zanimljivih sadržaja koji se  nalaze uokolo.

Ovdje možete vidjeti očuvane autohtone primjerke tradicionalne goranske arhitekture ruralnog graditeljstva građene od kamen i drva, uredne okućnice i vrtove bez zidova i ograda. Možete šetati uređenim edukativnim stazama, uživati u planinarskim izletima i bicikliranju.

Boraveći ovdje u ljetnim mjesecima vrlo brzo ćete zaboraviti na ljetne žege i sparine. Noći su ugodno svježe u carstvu nepreglednih šuma koje vas okružuju. Zimi ovdje caruju snijegovi pa možete uživati u zimskom ugođaju i aktivnostima. Ukoliko ste željni mira, ovdje ćete ga zasigurno pronaći, dovoljno blizu i dovoljno izolirani od svih urbanih zagađenja i zamorne gradske buke. 

Naša fotogalerija dočarati će vam samo djelić atmosfere ovog živopisnog područja.

Facebook komentari

komentara