Groot (ɡruːt) je izmišljeni lik koji se pojavljuje u američkim stripovima ii animiranim filmovima Marvela Comicsa. Groot se prvi put pojavio u Tales to Astonish # 13 (studeni, 1960.g.), a stvorili su ga Stan Lee, Larry Lieber i Jack Kirby.

“Groot” je nizozemska riječ za “veliko”, koja se možda odnosi na njegov stas i sposobnost da raste.

Groot je vanzemaljsko, nestašno biće krupnih, bistrih očiju nalik drvenom panju. Izvorni Groot prvi se put pojavio kao napadač koji je imao namjeru zarobiti ljude za eksperimentiranje.

Groot je Flora coloss s planete X, prijestolnice svjetskih grana. Flora colossi su bića nalik na drveće, čiji je jezik gotovo nemoguće razumjeti zbog krutosti njihovih grkljana , zbog čega njihov govor zvuči kao da ponavljaju frazu “Ja sam Groot”. Druga bića pokušavaju biti prijateljski raspoložena prema Grootu, ali ih fustrira što Flora colossi ne mogu nomalno komunicirati. Pokazalo se da je Groot ustvari bio sposoban da govori ne samo razumljivo, već i vrlo elokvalitetno.

Groot može apsorbirati drvo kao hranu i ima sposobnost regeneracije. Groot može kontrolirati stabla i biljke, koristeći ih za napad na druga bića, a čini se da je otporan na vatru.

Facebook komentari

komentara