Kirkjufell na Islandu

Puno je mjesta na planeti koja nas neodoljivo privlače svojom ljepotom, mistikom i fotogeničnošću. Pojedina od njih su nam gotovo na dohvat dok se druga čine nedostižno daleko. Kirkjufell ili Church mountain na Islandu dražesno je privlačan u svako doba godine. Ova planina nalazi se na sjevernoj obali poluotoka Snaefellsnes i glavni je orijentir za malo mjesto Grundarfjörður. Dok je njegov vrh zimi pokriven snijegom u ljetnim mjesecima intenzivno ozelene njegove livade. Ovdje vode gotovo nikada ne nedostaje.

Kirkjufell Island

U podnožju Kirkjufella spušta se u ocean predivan slap Kirkjufellsfoss. Ova 463 metara visoka planina okružena je predivnim plažama i šarmantnim puteljcima pa uopće nije neobično što predstavlja omiljeno odredište izletnicima, planinarima i fotografima. Područje Kirkjufella je najposjećenije mjesto na Islandu. 

Kirkjufell, Island

Uspon na Kirkjufell je doista atraktivan jer se cijelim putem krećete po uskoj strmovitoj stazi. Osobe sklone vrtoglavici mogle bi imati priličnih neugodnosti upute li se na vrh Kirkjufella. Za uspon na vrh potrebno je oko sat i pol hoda, te gotovo isto toliko za spuštanje. Mještani i stalni posjetitelji će vam toplo preporučiti da treba biti posebno oprezan iako Kirkjufell nije izrazito visoka planina.

Zbog njegovih veoma strmih padina uspon zahtjeva određenu dozu hrabrosti i spretnosti, a kako to izgleda možete pogledati u simpatičnom  video-prilogu koji slijedi.

Lokacija Kirkjufell na Islandu:

Facebook komentari

komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.