Plomin – Rabac preko Kuka dionica je Labinskog planinarskog puta (LPP) i Istarskog planinarskog puta (IPP) koju su trasirali planinari iz PD Skitaci. Odabrali smo je za jednodnevni izlet, ne samo zbog toga što nam je relativno blizu, već i zbog toga što je cijela staza dinamična, živopisna, sa atraktivnim detaljima i predivnim panoramskim vidicima. 

Ukoliko želite zaobići Kuk, do Munca možete stići uspinjući se putem pješice ili biciklom. U svakom slučaju Kuk ne preporučujemo ukoliko vodite sa sobom vašeg četveronožnog ljubimca jer je teren prezahtjevan za njega.

Za kraće kružne izlete može se kombinirati uspon iz Plomin Luke preko Kuka na Munac, pa se povratno spustiti starom stazom pored napuštenog sela Veselici do polazišta. Za malo duži izlet možete od Munca produžiti na obližnji vrh Standar s povratkom u Plomin Luku. Ishodište vam također može biti Rabac ili Labin. Mi smo se ovaj puta odlučili za Rabac.

U slučaju da idete od Plomin Luke za Rabac ili Labin, potrebno je osigurati prijevoz za povratak. Mi smo ostavili vozilo na parkiralištu ispred kampa Maslinica. Rabac smo odabrali kako bismo uživali u slapovima na Sentoninoj stazi, a o njoj smo već pisali.

Ako još niste upoznali Sentoninu stazu, pogledajte na linku:  Sentonina staza, a u nastavku možete pogledati fotogaleriju.

Facebook komentari

komentara