Malo Drvo neobično je ime za dječaka, ali ovaj dječak ima i neobičan život. Odgajaju ga baka Cherokee Indijanka i djed koji je pola Škot, a pola Cherokee nakon smrti njegovih roditelja. Njegovo odrastanje uz baku i djeda odvija se u  Appalachi planinama, u Tennesiju.

Od djeda uči put Cherokee Indijanaca i poštivanja prirode, pri kojem se od prirode uzima samo ono što je neophodno za život. Baka dječaka uči pisati i čita mu priče „gospodina Shakespearea“.

Kad naiđeš na nešto što je dobro”, rekla je baka Malom Drvetu, “prvo što trebaš napraviti je potražiti nekoga s kim to možeš podijeliti; na taj se način dobro širi do najudaljenijih kutaka svijeta.“ Svaka stranica ove knjige podsjeća na istinske životne vrijednosti i vraća čovjeka jednostavnom, iskonskom  suodnosu čovjeka i prirode.

Knjiga Malo drvo pisana je jednostavnim jezikom iz perspektive djeteta. Prikladna je za čitanje svim generacijama i svim dobnim skupinama, a svojom iskrenom jednostavnošću često zauzima mjesto među najdražim knjigama. Knjigu Malo Drvo napisao je Forrest Carter. Ona je podsjetnik na neke već pomalo zaboravljene vrijednosti i inspiracija za bolje razumijevanje suživota čovjeka i prirode. 

www.onlineknjige.com
Malo drvo – Youtube film

Facebook komentari

komentara