Ples na svili svoj nastanak zahvaljuje isključivo svojim počecima kao cirkuske točke vještih akrobata. Činjenica je kako je ples na svili evoluirao od cirkuske točke pa sve do umjetničkog izričaja, plesnog pokreta, same akrobacije te adrenalinskih bacačkih tehnika čini ga još spektakularnijim.

Začeci plesa na svili u Hrvatskoj javljaju se prije desetak godina, kada je Centar za kulturu i informacije Maksimir s Borisom Bartom pokrenuo ovu vrstu inicijative u kulturi – te su Ivu Peter Dragan poslali na radionicu akrobacija na svili u inozemstvo. To je ujedno i početak ove zanimljive discipline u Hrvatskoj.

Ples na svili je disciplina kojoj mogu pristupiti svi željni poigravanja u zraku, iako treba imati na umu kako ova disciplina zahtijeva iznimno veliku upornost. Redoviti treninzi su obavezni ukoliko se teži odličnoj izvedbi te je neophodna velika doza ambicije i entuzijazma. No, uporni treninzi dovode do toga da ova zahtjevna aktivnost postane atraktivna igra elegancije i slobode pokreta u zraku. 

Ples na svili ne zahtjeva prethodna znanja no bavljenje ovom disciplinom zasigurno je puno lakše osobama koje su se već bavile nekom vrstom gimnastike i plesa. 

U nastavku smo vam pripremili malenu fotogaleriju Plesa na svili  uhvaćenog tijekom večernje šetnje pulskim parkom.

Facebook komentari

komentara