Subotina je stara tradicijska pučka fešta (samanj) koja se redovito održavala u Buzetu, u mjesecu rujnu ovisno o blagdanu Male Gospe (8.rujna). Od 2002. godine ova tradicionalna manifestacija održava se programom koji je već nadaleko poznat pod nazivom “Subotina po starinski”.

Prvi je put u rujnu 2004. godine, prve nedjelje nakon blagdana Male Gospe, u manifestaciju Subotine po starinski uspješno uveden niz novih sadržaja s ciljem da se oživi starogradska jezgra i revitalizira izvorni samanj. Od podne nadalje možete u izuzetnom ambijentu doživjeti i osjetiti zvukove, okuse i mirise, govor i glazbu, dah i duh starine, nekih davno prohujalih vremena o kojima danas svjedoče tek maglovita sjećanja, poneki stari zapis i fotografija.

Na Subotini po starinski dočekat će vas u starogradskoj jezgri Buzeta tržnica sa prodajom domaćih proizvoda, kovač novčića od Subotine, notajo, stari obrti, bitega Mariška, krojač, stara gradska pekara, kovačija, stara gradska apoteka, bitega od sega, igre za djecu, bitega ud kafe, bitega ud knjih i đornali… Srest ćete i žonglere, ulične svirače, gunjce, harmonikaše, fotografe, đelataja, picaferaja, škovacina, pompjere, glasnika i bubnjara… Atmosfera koja nas vraća stotinjak godina u prošlost.

OBAVIJEST o izmjeni programa i otkazivanju Subotine:

Od 8. do 10. rujna u Buzetu održava se niz manifestacija u povodu obilježavanja Grada Buzeta.
Zbog najave cjelodnevnih pljuskova primorani smo OTKAZATI SUBOTINU PO STARINSKI koja se trebala održati u nedjelju 10. rujna 2017.

U petak, 8. rujna od 21.30 u Buzetu će se održati rock festival na kojemu nastupaju Atheist Rap i Let 3. Za navedenu manifestaciju izmjenjena je lokacija, tako da će se najavljeni koncert održati na Trgu Fontana, umjesto prethodno najavljene Mašimove škuje.

Subotnji program bit će organiziran po planiranom rasporedu na Trgu Fontana s početkom u 16.30 sati. Ispričavamo se svim sudionicima, suorganizatorima te posjetiteljima zbog izmjena programa i zahvaljujemo na razumijevanju.

(Organizatori Subotine po starinski)

Facebook komentari

komentara