Svemir između nas ili u originalu The Space Between Us  zgodna je priča o prvom dječaku koji se igrom slučaja rodio, ni više ni manje, nego na Marsu. Nakon 16 godina vraća se na Zemlju u potrazi za svojim ocem i za svojim korijenima. Naravno, tu se pojavljuje i romantična ljubav jer bez ljubavi doista ništa ne bi imalo smisla.

Ovaj simpatičan film na jedan posve nježan način ukazuje nam na stvari koje mi, Zemljani uzimamo zdravo-za-gotovo.  Ukazuje nam kroz posve osoban doživljaj i zapažanja Gardnera Elliota pri prvom susretu s ovozemaljskim čudima da smo se mi sami odavno prestali čuditi i diviti ljepotama koje nas okružuju, uronjeni u učmalu svakodnevicu. Svakoj osobi koju sretne postavlja pitanje: “Što ti se najviše sviđa na Zemlji?” A to je pitanje koje bismo si trebali postavljati svakoga dana. On jednostavno primjećuje sve ono što smo mi odavno prestali zapažati. Također, dolaskom u veliki grad Gardner se loše osjeća i prepoznaje da “to nije stvarnost” već da je stvarni život na planeti izvan urbanih središta. 

Djevojka Tulsa jedini mu je suport za vrijeme njegovog kratkog boravka na planeti Zemlji, te se između njih razvija romantičan odnos pun međusobnih nesporazuma koji oni s lakoćom prevladavaju. Jer ljubav pomiče granice. 

Međutim, kako nema raja na ovoj našoj planeti, tako i ova priča ne teče posve glatko. Gardner, koji je od rođenja svoj život provodio daleko izvan Sunčevog sistema nije prilagođen životu na Zemlji. Njegov organizam se drugačije razvijao i formirao, te je njegov mladi život ugrožen u Zemljinoj atmosferi.

Netko će zasigurno ironično primijetiti kako ova priča “ne drži vodu”, ali priče postoje da bi nam donijele neku poruku, a poruke ove priče su namijenjene svakome od nas koji dezorijentirano lutamo ovom planetom.

Film je vrlo pitka kombinacija SF-a, avanture i romanse. Redatelj filma The space Between Us je Peter Chelsom, a u glavnim ulogama su Gary Oldman, Asa Butterfield, Britt Robertson i Carla Gugino. 

U nastavku možete pogledati trailer filma.

izdvojena fotografija: Youtube screenshot

Facebook komentari

komentara