K.I.T.A. Kvarnersko istarske treking avanture  već osmu sezonu okupljaju zaljubljenike trčanja, trčkaranja ili samo hodanja na urbanim, planinarskim i neformalnim stazama.

Sve je započelo kao ideja o rekreativnom treningu izvan natjecateljske sezone nekolicine avanturista, da bi s vremenom razvilo kontinuitet iz godine u godinu, počelo okupljati sve više istomišljeka i dobilo humanitarni karakter.

Rekreativni sportovi su sve popularniji među nama, što nije nimalo neobično obzirom na nametnuti tempo i način života. Naša tijela vape za tjelesnom aktivnošću i što češćim boravkom u prirodi. Čovjek je stvoren da se giba i kreće.

Svaki sudionik ovakvih događanja, koja se ne boduju niti ne nagrađuju, sam nalazi svoju osobnu motivaciju za sudjelovanjem. Neformalno druženje dobro organiziranih avantura mogu biti trening, izlet ili jednostavno povod za druženje i dobru zabavu, ali ne smijemo zanemariti da K.I.T.A. ima i humanitarni karakter. Na kraju svake utrke sudionici prikupljaju dobrovoljne priloge, a kamo oni idu možete se informirati na linku ispod ovog teksta.

http://blog.dnevnik.hr/kita/

Raspored 8. sezone 2016/2017:

  1. krug: 16.10. – KITA Grobnik
  2. krug: 30.10. – KITA Račja Vas
  3. krug: 13.11. – KITA Delnice
  4. krug: 11.12. – KITA Poklon
  5. krug: 07.01. – KITA Svetica, Šišan
  6. krug: 22.01. – KITA Bakarac
  7. krug: 12.02. – KITA Skitača
  8. krug: 26.02. – KITA od Žlajfa
  9. krug: 12.03. – KITA Središnja Istra
  10. krug: 26.03. – KITA

 

Ludens Media podržava ovakve projekte, koji nemaju za cilj natjecateljski karakter međusobnog nadmetanja. Biti bolji danas od sebe jučer najbolje je što možemo učiniti za svoju dobrobit i dobrobit svijeta u kojem živimo.

Facebook komentari

komentara