Home Ludens media Zarečki krov

Zarečki krov

3.590 -
Zarečki krov

Zarečki krov uz Pazinsku jamu spada u najveće atraktivnosti Pazinštine. Ovdje se Pazinčica lijeno slijeva u živopisne slapove i brzace preko Zarečkog krova, a područjem uz obalu proteže se popularna pješačka staza poznata pod nazivom Dolinom mlinova. Staza Dolinom mlinova izrazito je sjenovita i ugodna za šetnju, osim za izrazito kišovitog vremena kada se Pazinčica izlijeva izvan svog korita pa bude dosta blata.

Zarečki krov

Pazinjanima je ovo mjesto popularno izletište, šetalište, kupalište, penjalište, odmorište i što god im drugo padne na pamet. Ovdje se održavaju koncerti, skokovi u vodu, piknici, a uređeni su i brojni smjerovi slobodnog penjanja različitih težina. Najatraktivnije je penjanje po stropu pećine i smatra se najtežim penjačkim smjerom u Hrvatskoj.

Zarečki krov

Gotovo svi slapovi Pazinčice oblikovani su poput svodova-pećina, a Zarečki krov je reprezentativni predstavnik ovih karakterističnih slapova. Slap pada desetak metara u jezero koje je je otprilike isto tolike dubine.

Zarečki krov

Zarečki krov udaljen je od centra Pazina tri kilometara, a do njega se najlakše dođe cestom koja iz Pazina vodi za Cerovlje. Kad prođete stari nadvožnjak Most Krasa skrenite lijevo neobilježenim zemljanim putem i stići ćete gotovo do same obale Pazinčice i iznad svoda Zarečkog krova.

Facebook komentari

komentara