Puzali, hodali, skakali, trčali, plivali, biciklirali, sve ste to radili, a da li ste letjeli brzinom od 120 km na sat zakačeni samo za sajlu? Malo se ljudi može pohvaliti tim iskustvom, a iskustvo možete doživjeti tako blizu vas i to u našoj Lici, točnije u mjestu Vrhovine gdje se nalazi zipline – Pazi medo.

SRC Bijeli Vrh nalazi se na zapadnoj granici NP Plitvička jezera, 20 km od državne ceste A1 i površinom obuhvaća oko 100 ha sportsko – rekreativnih zona. Blizina NP Plitvička Jezera, NP Sjeverni Velebit i rijeke Gacke, čine ovaj kraj jedinstvenim i zanimljivim brojnim zaljubljenicima u netaknutu prirodu.

Prilikom “vožnje” nalazite se 80 metara iznad zemlje i letite brzinom od 120 km/h, i tako proputujete gotovo dva kilometara s pogledom na krajolik prekrasne Like.

Ukupna dužina čeličnog užeta je 1700 metara i to ga čini najdužim zip lineom u Europi. Treba napomenuti da postoji još jedan slične dužine u Walesu. Naša sajla je 15 mm debela i može podnijeti opterećenje od 30 tona, trenutno je napeta na 6,5 tona.

Moguće je postići brzinu veću od 120 km/h, ali za to je potrebno imati leđni vjetar (sa sjevera). Čak i ako puše čeoni vjetar (s juga), postižu se brzine od oko 100 km/h. U slučaju jakog vjetra ili kiše prisiljeni smo prekinuti spuštanja, zato uvijek provjerite vremensku prognozu prije rezerviranja leta.

Dolazna platforma je sagrađena od preko 150 m3 armiranog betona i 100 m3 drvne građe. Nije to samo sletište zip linea, to je sada i predivan vidikovac s pogledom na 3 doline u okolici. Sada možete popiti piće i uživati u predivnom pogledu nakon vašeg leta.

Veliki dio radova i montaže sajle odradile su brojne tvrtke i članovi udruge “Rudopolje moje“.  Većina financijskih sredstva je osigurana od strane općine Vrhovine koja je prepoznala potencijal ovog projekta i uz pomoć EU fondova omogućila realizaciju .

Pri pronalasku lokacije vjerujemo kako će vam pomoći karta u nastavku.

Kontakt informacije:

Telefon: 095 846 4171
Adresa: Rudopolje b.b.
53223 Vrhovine, Hrvatska
ziplineplitvice.com

Kako to izgleda u kratkim slikicama, možete pogledati u maloj foto galeriji u nastavku.

Facebook komentari

komentara