100 milja Istre – 100 Miles of Istria započela je 2013. godine kao eksperiment da bi danas, nakon samo četiri uzastopne sezone, slovila za najpopularniju ultratrail utrku u regiji svjetskog renomea. Najzaslužniji za uspješnu realizaciju ove jedinstvene utrke je Alen Paliska (SRK Alba) koji ujedno obnaša dužnost direktora utrke. Do ovog trenutka, za 100 milja Istre koja će se održati 07.-09. travnja, 2017. godine već su stigle prijave 1500 natjecatelja iz 39 zemalja.

100 milja Istre se pokazala u samom startu kao pun pogodak nametnuvši se kao važan segment turističke ponude Istre utječući direktno na produljenje turističke sezone. Ova utrka povezuje urbana središta Istre uz prezentaciju prirodnih ljepota ruralnih planinskih područja, kojima prolazi trasa 100 milja Istre. Zahtjevnost terena istarskoga krša predstavlja dodatnu motivaciju, a pejzaži i panorame nagradu svim sudionicima i natjecateljima.  

Nije potrebno posebno naglašavati obim ove manifestacije već je dovoljno spomenuti da je u organizacijske i realizacijske aktivnosti za utrku 100 milja Istre uključeno 300 volontera tijekom pet dana (od 05. do 09. travnja, 2017. godine). Na koji god način da sudjelujete u ovoj manifestaciji bilo kao promatač, navijač, volonter ili sudionik jedne od utrka, zagarantirana vam je dobra adrenalinska zabava i neponovljivo iskustvo. 

Utrka 100 Milja Istre okuplja entuzijaste različitih kultura, osobnosti i motivacija. Pravičnost, poštovanje prema drugim ljudima i okolišu, uzajamna pomoć i solidarnost su temeljni principi kojima se vode organizatori ove jedinstvene utrke na našim prostorima. Organizacija je na visokom nivou.

Natjecatelji mogu izabrati jednu od četiri staza različite dužine:

  • RED 171 km – 100 milja Istre Ultra Trail  (48 sati vremenski limit)
  • BLUE 110 km Istra Ultra Trail (33 sati vremenski limit)
  • GREEN 69 km Istra Trail (16 sati vremenski limit)
  • YELLOW 42 km Istra Trail (10 sati vremenski limit)

LEDO 1 Milja Istre, utrka za djecu  održava se zadnjeg  dana manifestacije, prije svečanog proglašenja za ostale održane trail utrke. LEDO 1 Milja Istre besplatna je za svu djecu, koja će u startnom paketu dobiti kratku majicu i medalju.

Rekorde staze 100 milja Istre drže Thomas Wagner (AUT) 19:49:43 i Francesca Canepa (ITA) 23:39:47.

Kako organizatorima, tako i svim natjecateljima, suradnicima i volonterima želimo lijepo vrijeme, puno uspjeha i osobnog zadovoljstva!

Ukoliko niste u mogućnosti pojaviti se na licu mjesta, 100 milja Istre možete pratiti na službenoj stranici putem linka: istria100.com

 

Facebook komentari

komentara