8. festival samoniklog bilja u Kršanu održat će se 22.-23.04.2017. godine s najavljenim programom u dnevnom rasporedu od 11.00-19.00 sati. Mjesto okupljanja je Sportsko-rekreacijski centar Pristav.
 
Kroz zanimljiva predavanja i radionice posjetitelji će imati priliku upoznati se s namjenom i načinom upotrebe samoniklih biljaka u gastronomiji i fitoterapiji. Na festivalu možete sresti brojne izlagače iz cijele Hrvatske i njihove biljne proizvode, stručne predavače, kuhare koji pripremaju i prezentiraju jela od samoniklog bilja, ali i one koji će vas odvesti na kršanske livade gdje ćete pripremiti i herbarij od ubranog bilja. Kući možete odnijeti i originalni suvenir u obliku začinske biljke koju ćete moći zasaditi u vlastitom vrtu ili na vašem balkonu. 
 
Festival će ove godine imati i dječji kutak, a animacija najmlađih sudionika u dobi od  3-8 godina  sa kreativnim sadržajima u programu je od 12.00 – 16.00 sati.
 
Biciklijada “Terra Albona” kreće u nedjelju, 23.04.2017. godine u 10.00 sati sa parkirališta labinske Dubrove. Rekreativci svih dobnih skupina obići će poljoprivredna gospodarstva Općine Kršan i Sveta Nedelja.  
 

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Općine Kršan, a partner Festivala ove je godine Virovitičko–podravska županija. Sudionici su izlagači koji se bave proizvodnjom i prodajom pripravaka od samoniklog bilja u gastronomiji i farmaceutici, predavači iz područja gastronomije, nutricionizma, fitoaromaterapije, poljoprivrede, botanike i zaštite okoliša, ugostitelji, građani iznajmljivači, djeca osnovnih i srednjih škola, te hobisti. Festival samoniklog bilja koji se održava posljednjeg vikenda u travnju prvi put je pokrenut 2010. godine.

U proljeće, kada priroda postaje čarobni vrt u kojem ubiremo hranu, ali i lijekove, Kršan će postati središte biljnog svijeta kao domaćin Festivala samoniklog bilja.

Preuzmite program – PDF Letak

 

Facebook komentari

komentara