Ovim vas putem pozivamo da se uključite u ovogodišnju manifestaciju povodom Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom – „Gremo na Učku“, koja će se održati u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine. Manifestacija je u organizaciji Savjeta mladih Istarske županije i Savjeta mladih Primorsko-goranske županije.

Cilj je manifestacije na moderan i zanimljiv način prigodno obilježiti Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, kroz promociju vrijednosti antifašizma i njegove ostavštine, ali i revitalizaciju tradicionalnih manifestacija kao što je „Marš na Učku“.

U svrhu promocije tradicionalnih manifestacija te promocije važnosti zdravog i aktivnog života organizirat će se dva centralna punkta s kojih će svi zainteresirani započeti uspon na Učku. Punkt s Istarske strane i sa strane Primorsko-goranske županije. Pozivamo organizacije da po želji organiziraju i vlastite rute, a sve s istim ciljem, s ciljem okupljanja na centralnom platou ispred bivšeg odmarališta INA-e na Učki.
U sklopu manifestacije „Gremo na Učku“ za sve okupljene organizirati će se prigodna zakuska i koncert „The Night Express Band“. Za sve zainteresirane organizirati ćemo prijevoz autobusima. 

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA EUROPE
„GREMO NA UČKU“
06. svibanj 2018.

XY – 8:45 ORGANIZIRANI DOLAZAK NA LOKACIJU VELA UČKA – „DOPOLAVORO“
( VRIJEME POLASKA OVISI O LOKACIJI POLASKA I BIT ĆE NAKNADNO DEFINIRANO )
09:00 USPON NA VOJAK PLANINARSKIM PUTOM S ISTARSKE STRANE
11:00-11:30 ODMOR NA VOJAKU
( GRUPNO I INDIVIDUALNO FOTOGRAFIRANJE NA KROVU ISTRE )
11:30-13:30 SPUŠTANJE NA PLATO BIVŠEG ODMARALIŠTA INA-E
14:00-18:00 PRIGODNA ZAKUSKA UZ KONCERT NIGHT EXPRESSA I ŠAJETE
18:00 ORGANIZIRANI POVRATAK

Težina staze: LAGANA
Vrijeme pješačenja: 4 sata

Napomena:
Svi sudionici trebaju ponijeti odgovarajuću opremu (vjetrovka, majica, obuća, kapa, naočale, marenda tijekom pješačenja). Svojim odazivom, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na pohodu, da prihvaća ovaj program, da pohodu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana pohoda, odluka i uputa vodiča. U slučaju nepredvidivih situacija organizator zadržava pravo promjene programa.

Mole se sve zainteresirane organizacije i pojedinci da ispune Obrazac za prijavu te ga dostave na email: gremonaucku@gmail.com

Facebook komentari

komentara