Nagrada “Ponos Hrvatske” za humanost na dijelu tijekom 2016.godine, od pristiglih gotovo devedeset prijava potencijalnih kandidata, dodijeljena je lauretaima: 

Dejan Nemčić, Postolari Vrđuka, Gloria Malin, Duško Živić, Leonarda Novaković i Domagoj Kereta, Ana Lešina, Igor Karuc, Robert Fajt, Željko Grčić Beli, Marijan Babić, Matej Brekalo, obitelj Hrlić, Ivan Jagustin, Barbara Novosel, Humana Nova, Miroslav Vrankić, Spasioci iz Cavtata, Valamar Riviera, Sanja Bunić, hrabri Međimurci, Zadarski taksisti, Davor Šverko, djelatnice Hrvatske lutrije i Karl Bakić.

Među dobitnicima nagrada “Ponos Hrvatske” za 2016. godinu koja je svečano dodijeljena u petak navečer u Zagrebu bilo je i nekoliko Istrana:

Porečan Marijan Babić s kćerkom Anabel i njezinim prijateljem Arijanom Jozićem koji su isplovili u porečki akvatorij tijekom oluje i spasili češkog jedriličara od sigurne smrti.

Ivan Jagustin iz Vodnjana usprkos velikim zdravstvenim problemima trči maratone prkoseći invaliditetu i zdravstvenim nedaćama, a u slobodno se vrijeme bavi i humanitarnim radom te razgovorom, svojim iskustvom i motivacijom pomaže drugim onkološkim bolesnicima. 

Davor Šverko iz Labina dobio je nagradu za pokretanje humanitarne akcije “Svi za Vinež” u svrhu pomoći sugrađanima koji su u požaru preko noći ostali bez krova nad glavom. Akcijom “Svi za Vinež” prikupljeno je 345 tisuća kuna, a sredstva su utrošena na obnovu opožarenih stanova. 

Među dobitnicima je i porečka tvrtka Valamar Riviera koja već godinama omogućava besplatno ljetovanje za tisuću djece slabijeg imovinskog stanje, te djece s posebnim potrebama u njihovim objektima diljem Jadranske obale. 

Nagradu “Ponos Hrvatske” ustanovio je 2005. godine dnevni list 24sata, a njeni su dobitnici obični ljudi, heroji su iz susjedstva, skromni ljudi uvjereni da bi na njihovom mjestu svatko reagirao jednako. Spasiti ljudski život ne mareći za sebe, pomoći nepoznatom čovjeku u nevolji, biti pošten ondje gdje to nitko ne očekuje ili cijeli život posvetiti pomaganju drugima – sve su to marljivo činili i svake godine čine dobitnici ove prestižne nagrade. 

Facebook komentari

komentara