Meksički redatelj tvorac iznimnog trilera Povratnik, Alejandro González Iñárritu u filmu prikazuje krajnje psihofizičke domete čovjeka u ekstremnim uvjetima preživljavanja u prirodi.

Povratnik, koliko užasno težak istodobno i krajnje napet film koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Povratnik je baziran na romanu The Revenant autora Michaela Punkea iz 2002 godine temeljenu na istinitoj priči o Hughu Glassu (1783 – 1833), američkom istraživaču, lovcu i trgovcu s krznima kojega u filmu glumi Leonardo DiCaprio. On je sa svojom ekipom prekaljenih istraživača bio na ekspediciji u snijegom zatrpanim šumama američkoga zapada u području s ekstremno niskim temperaturama.

Hugh Glass je doživio strahovit napad medvjedice koja ga je napala uplašena za sigurnost svog mladunčeta, nakon što ju je ipak ubio, zbog teških ozljeda i nemogućnosti kretanja, njegove kolege odlučuju da s njim ostanu dvojca i čekaju razvoj situacije, oporavak ili smrt, dvojac ga u konačnici ostavlja, ali nevjerojatnom snagom volje i nagonom za preživljavanjem, Hugh Glass se uspijeva postepeno oporaviti i kreće u osvetnički lov prvenstveno zbog ubojstva njegovog sina.

U nastavku možete pogledati trailer Povratnika.

 

Facebook komentari

komentara