Home Fotogalerija Staza sedam slapova

Staza sedam slapova

4.874 -
staza 7 slapova - buzet

Staza sedam slapova atraktivna je uređena šetnica duga oko 15 kilometara nadomak Buzeta. Obilazak traje oko 5-6 sati hoda, no obzirom na pregršt zanimljivih detalja, slapova, mostića i jezera živopisna šetnja može potrajati u beskonačnost. Spomenimo samo neke od njih: Komarov most, kanjon Mirne, penjalište Slonova surla, Plavo jezero, slapovi Vela peć i Mala peć, Napoleonov most, zaseok Kotli i slap Grjok.

Staza sedam slapova vrlo je popularna među planinarima zbog svoje živopisne dinamike terena i raznolikosti nenarušene prirodne ljepote.  Polazište, kao i ishodište za ovaj kružni izlet je parkiralište kod Vodovoda i Pivovare u naselju Sveti Ivan odakle prelazite most i pratite stazu uzvodno uz rijeku Mirnu.

Ukoliko dolazite iz smjera Lupoglava cestom Lupoglav- Buzet odmah na ulasku u grad Buzet, kod benzinske postaje OMV-a skrenut ćete lijevo i ne možete promašiti. Nakon što parkirate vaše vozilo, krenite u avanturu i prepustite se uživanju u svakom živopisnom kilometru ove atraktivne staze. Zagarantiran vam je nezaboravan izlet u Istri.

Staza sedam slapova detaljno je opisana na stranicama ISTRA TRILS: 556 STAZA SEDAM SLAPOVA

Facebook komentari

komentara