Hacksaw Ridge – Greben spašenih, koji je na ovogodišnjoj dodjeli za Oskara dobio Oskara samo za miksanje zvuka, više nego sramotna odluka jer film po ocjenama nekih kritičara predstavlja ne samo divnu priču o ratnom junaštvu čovjeka bez oružja već i zasigurno jedan od najboljih filmova na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oskar.

Hacksaw Ridge je film koji je izašao iz australsko – američke produkcije, redatelja Mela Gibsona.

Radnja filma temelji se na biografskoj priči o vojniku Desmondu Dossu bolničaru koji se u bitci za Okinawu isticao činjenicom da je odbio nositi oružje i ubijati ljude, a ipak je u tom ratnom paklu uspio spasiti 75 ljudskih života bez ispaljenog metka. Desmonda Dossa u filmu je odlično utjelovio glumac Andrew Garfield.

Film je u potpunosti antiratni i vjerojatno se je zbog te činjenice redatelj odlučio za kadrove koji potpuno realno opisuju silna stradavanja i ljudsku patnju u ratu.

Hacksaw Ridge je svakako film koji trebate pogledati jer na ovom svijetu ima jako malo ljudi kao što je bio Desmond Doss. Zbog svojih zasluga u ratu postao je prvi Amerikanac koji je zbog vojnih zasluga dobio najviše američko vojno odlikovanje Medalju časti.

Desmond Doss je i nakon rata nastavio živjeti skromno unatoč ogromnoj slavi koju je uživao, isto tako je i otišao s ovog svijeta.

U nastavku možete pogledati Hacksaw Ridge trailer.

Facebook komentari

komentara