Lemberg  ili Lviv (1015 m) predstavlja najviši vrh Švapske Jure odnosno Švapske visoravni (Schwäbische Alb) u Njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Švapska visoravan je šumovito brdsko područje u kršu bogato spiljama.

Iskoristli smo dan kako bismo uživali u šetnji ovim predivnim šumskim područjem i pogledu sa promatračke palube tornja (Lembergturma ) smještenog na vrhu nedaleko jednostavne i simpatične brvnare koja je vikendima otvorena za  planinare. 

Lembergturm je visok 30 metara, a do njegovog razglednog platoa vodi oko 150 koraka uspinjanja stepenicama. Na vršnoj palubi su postavljene klupe za odmor i panoramske table s pogledom na neodoljive švicarske Alpske vrhove (Berner Alpe), među kojima su nam zapeli za oko  Eiger (3970 m) i Mont Blanc (4810 m).

Gradnja Lembergturma započeta je 1899. godine sa 12 radnika, te zahvaljujući svim pogodnostima iste godine su radovi uspješno privedeni kraju. Postavljeno je 23 tone željeza, a toranj je do danas više puta obnavljan.

Područje Švapske visoravni obiluje sa pregršt planinarskih staza koje vode na razna privlačna odredišta, te otkriva bogatstvo prirodnih ljepota i tragova duge povijesti, šarmantnih Burgova (dvoraca) i Bergova (brežuljaka) karakterističnih za ovu zelenu regiju.

Već smo predstavili  Dvorac Lichtenstein  u području Švapske visoravni – Schwäbische Alb, u Njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg.

Interaktivna karta:

 

Facebook komentari

komentara