Ništa mi ne može ovi dan pokvariti

„Izgovarati riječi zahvalnosti pristojno je i ugodno, djelovati sa zahvalnošću velikodušno je i plemenito, ali živjeti zahvalnost isto je što i dotaknuti Raj” – Johannes A. Gaertner

Jutros, kada sam se probudila, preplavio me osjećaj da sam najsretnije biće na planeti. Nikakvo euforično stanje, nikakav adrenalin, već jednostavna punoća zadovoljstva i zahvalnosti. Život je čudo!

Koliko zahvalan možeš biti kada te probude jutarnje sunčeve zrake u udobnosti svoje postelje i toplini doma. Istina je da je moj dom pod kreditom i ovrhama. Istina je da od plaće nije ništa ostalo iako je tek polovina mjeseca, ali to nikako nije dovoljan razlog da mi pokvari ovo predivno jutro. Toliko je dobroga i dragocjenog u mom životu.

Sa zadovoljstvom konstatiram da su u meni još uvijek utjelovljeni svi oni dragi likovi iz djetinjstva- Pipi Duga Čarapa i Petar Pan. Oko mene veo iluzije i privida o neprestanim sukobima, podjelama, ograničenjima… Sretna sam jer sam razgrnula veo tih iluzija. Oko mene je svemir prepun čuda i ja sam živa u njemu. Oko mene su dragi prekrasni ljudi koji tkaju moju stvarnost, moju ljubav i moju snagu. Ništa mi ne može ovi dan pokvariti…

Na stolu leži hrpa neplaćenih računa. Koga briga? Gladna sam. Ostalo je nešto kruha od sinoć, ima još nešto jogurta u frižideru, pa ću time utažiti glad. Pustit ću si neku dobru pjesmu, protegnuti svoje udove, oprati hrpetinu suđa od sinoć, prostrti rublje i nježno razmjeniti energiju sa sobnim biljem. Ispružila sam se na podnim pločicama i pogledom obuhvatila prostor među zidovima. Kako je dobro živjeti sadašnji trenutak svim osjetilima. Kako je dobro znati da si sastavni dio šire slike iako ponekad nemaš pojma koje su ti uloge dodjeljene. Kako su dragocjene slike i sjećanja koje bljesnu u našoj svijesti i nijemo svjedoče da još uvijek trajemo kroz iluziju vremena!

Preplavila me zahvalnost. Koliko li je blagodati u prostoru oko mene, koliko pozitivne energije vibrira u okruženju, koliko ljubavi curi iz svake pore. Ma kakav stres? Kome treba to sranje i tko si može dozvoliti taj luksuz? Život nezaustavljivo teče upravo u sadašnjem trenutku.

Vrijeme

 

Facebook komentari

komentara

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.