U Bad Urachu svoj izlet možete započeti na željezničkoj stanici “Bad Urach Wasserfall”. Stići ćete do jednog od najljepših prirodnih spektakla Švapske Jure: vodopad Urach. Voda ovdje pada s 37 metara visine da bi se nježno u kaskadama slila do doline. Ukoliko koristite osobno vozilo do slapa Urach lako stižete pješačkom stazom s parkirališta P23.

Posebno je zanimljivo što slap Urach možete doživjeti iz različitih perspektiva. Možete u njemu uživati u podnožju, možete promatrati njegov pad s platoa do kojeg ćete stići uređenom pješačkom stazom, a možete se zavući i pod sam slap, što samo po sebi pruža osjećaj prave avanture. Iz podnožja se vidi kako se vodopad nakon pada s 37 metara u dubinu formira u kaskade koje se lepezasto slijevaju u dolinu.

Šetnja strmim stepenicama pruža uvijek nove dojmove ovog prirodnog spektakla. Na vrhu livade okružene predivnom šumom možete s mosta preko ograde promatrati kako voda pada preko okomitog ruba.Koliko vode padne ovisi o količini oborina proteklih dana ili topljenju snijega, a to varira između 70- 420 litara u sekundi. Izvor vodopada je krški izvor koji se izdiže nekoliko stotina metara od vodopada. Zimi se može dogoditi da se vodopad zamrzne.

Na visokoj livadi iznad slapa nalazi se Wasserfallhütte – nešto poput naših planinarskih domova, te predstavlja omiljeno izletište za izletnike i odmorište za planinare. Ondje se možete zaustaviti i osvježiti jer ovaj ugostiteljski objekt radi od početka ožujka do kraja studenog. Možete jednostavno ponijeti svoju hranu ili koristiti postojeći prostor za roštilj.

Mnoštvo opcija za planinarske izlete u području Bad Urach Wasserfalla predstavljaju nezaboravno iskustvo za planinare. Panoramski pogled se široko pruža sa puteva koji se protežu vršnim dijelom po zelenom hrbatu, a jedna od staza dovest će vas i do ruševina Dvorca Hohenurach koji smo vam predstavili zanimljivom fotogalerijom. Staza slapova Bad Urach proglašena je 2016. godine za “Najljepšu njemačku planinarsku stazu”.

 

Interaktivna karta:

Facebook komentari

komentara