I ove subote, 20.05.2017. godine (obavijest o promjeni termina u NAPOMENI ), već 12. put za redom zvončić vas zove u Plomin. Općina Kršan i Turistička zajednica podsjećaju na potrebu očuvanja staništa ove ugrožene biljne vrste istarsko-kvarnerskog endema.

U organizaciji Planinarskog društva „Skitaci“ iz Labina održat će se tradicionalno pješačenje na Plominsku goru koje započinje okupljanjem u 09.00 sati kod ugibališta na cesti Vozilići – Plomin, na putu za Grbac.

Preko Bukova stiže se oko 11.00 sati na visoravan Plominske gore, a povratak u Plomin planiran je oko 12.30 sati.
Sa sobom treba ponijeti standardnu planinarsku opremu, zaštitu od sunca i dovoljno tekućine. Nije na odmet ponijeti i fotoaparat jer Plominska gora osim predivnih vidika pruža svu raskoš svog vegetacijskog pokrova u ovo doba godine.

Pod stručnim vodstvom botaničara Slavka Brane i Vedrana Kosa, svi će sudionici do 13.30 sati biti u prilici čuti priču o zvončiću šetajući plominskim starim gradom, nakon čega slijedi ručak u restoranu Dorina po simboličnoj cijeni.

Zvončić koji pokazuje svu svoju raskoš ne samo u Plominu, već i u mjestima istočne obale Istre kao i na obližnjim otocima Kvarnera, bit će glavna atrakcija subotnjeg događanja.

Sve informacije i prijave možete dobiti kontaktom Vedrana Kosa na tel. 099/ 261 3276, vedran.kos@pu.t-com.hr ili na broj telefona 052/ 880 155 ( od 8 do 15 sati).

istarski zvončić - Campanula istriaca

Kako je Plominska gora izgledala prethodne godine u ovo doba pogledajte u našoj fotogaleriji:Plominska gora

________________________________________________________________________________________________________________________

NAPOMENA:  Zbog vremenskih prilika događaj je odgođen, a održati će se u nedjelju, 28.05.2017. po istom programu i rasporedu.

Facebook komentari

komentara