Snježnik (1506m) predstavlja jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj, okružen strmim prostranim livadama. Greben Snježnika proteže se 10 kilometara između Risnjaka i Obruča. u smjeru sjeverozapad-jugoistok obuhvaćajući vrhove Snježnik, Međuvrhi, Guslica, Planina i Jelenc. Ovi vrhovi uzdižu se iznad 1400 metara nadmorske visine.

Padine Snježnika su strme i šumovite. Neposredno ispod vršne stijene nalazi se, nažalost potpuno zapušten i devastiran,  jedan od nekad najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj. Platak (1100m) je glavno uporište  za sve planinarske izlete na vrhove snježničkog grebena. Za uspon na Snježnik potrebno je oko sat i dvadeset minuta hoda, a markirana staza djelomično prati staru Rimsku cestu. Od Snježnika do Guslice stići ćete grebenskim putem za sat i pol ugodne šetnje uživajući u predivnim vidicima.

Od Platka do Risnjaka  preko Cajtige, južno od grebena Snježnika ima oko 3 sata hoda. Od Cajtiga do Schlosserovog doma na Risnjaku put se stalno penje, ali nije zahtjevan.

 

Interaktivna karta:

Facebook komentari

komentara